dinsdag 8 mei 2007

Welkom laat hier uw mening achter...

DE REGELS ZIJN:

Concrete namen noemen voor iedere mogelijke positie…
TD Trainers Staff etc etc…

Nogmaals op bestuurlijk niveau, denk ik dat we aan meneer Vogelenzang of Vogelezang over moeten laten of als iemand hier verstand heeft van bestuursindeling etc etc laat het even weten.

Kom dan met functies en CONCRETE BESCHIKBARE NAMEN!

Als alle namen duidelijk zijn kunnen we de winnaars en afvallers duidelijk stellen…Dus diegene die wel en niet als trainer moeten worden aangesteld.

P.S.

Houd rekening met de FEYENOORD CULTUUR en KWALITEIT

10 opmerkingen:

FR5314 zei

Plaats hier uw reacties...

Anoniem zei

Het begint met visie
Wat wil Feyenoord zijn?
Een voetbal vereniging
Een sportvereniging
Een sportoganisatie
Een Voetbalorganisatie met diverse onderdelen, amateurs, profs, een opleidingsinstituut e.d.

Hieruit volgt een organsatievorm:
Van wie is Feyenoord?
Wie heeft of hebben het voor het zeggen?
Maken we onderscheid tussen sportief en zakelijk
Wie bepaalt of bepalen het beleid?
Wie voeren het gekozen beleid uit?
Wie controleert de uitvoering?
Wie legt verantwoording af aan wie?
Welke invloed heeft de klant, de supporter anders dan wel of geen kaartje kopen?

nu een ander weer

Anoniem zei

Welk type spelers passen bij het gekozen beleid?
Hoe waarborg je de instroom van talent?
Welke kwaliteiten moet talent hebben om in aanmerking te komen voor de talentenpool?
Hoeveel ervaren spelers heb je nodig om jonge talenten de ruimte te geven om zich te ontwikkelen?
Welk percentage van de omzet investeer je in talent ontwikkeling?
Ontwikkel je talent zelf of doe je dat samen met anderen?
Hoe bind je talent aan je organisatie?
Hoe ziet de begeleiding van talenten er uit om de doelen te realiseren?
Wie bepaalt of een talent een kans krijgt?
Hoe kan je talenten naar het eerste elftal toeleiden?
Hoe meet je de vooruitgang van de ontwikkeling van talenten?
Wie spreek je aan op de talentontwikkeling?

Anoniem zei

Conclusie:

er moeten eerst veel vragen geformuleerd worden alvorens je tot een plan kan komen.
Die vragen en de antwoorden roepen weer andere vragen op.
Als je dat met elkaar doet kan er iets heeel interessants ontwikkeld worden.
Het vraagt wel wat geduld, maar binnen 1 maand moet je met elkaar een heel eind komen.
Laat ze dan in het maasgebouw maar eens met de billen bloot gaan!

Anoniem zei

De grote schoonmakert:

Denk dat de club eerst naar haar roots terug moet een sportclub zoals zij was vanaf 1908!!
Dus de amateur tak en de profs wederom samen voegen.

Anoniem zei

Feyenoord is van het legioen. In het huidige bestuur zitten geen "echte" Feyenoorders. Steun dit initiatief en laat louter positieve reacties achter. Ga elkaar niet afkatten, want u weet: ons land telt vele voetbalcoaches en kenners.
Helaas, velen zijn geroepen en weinigen uitverkoren!
Veel succes met deze actie! Blijf sportief! Laat zien wat echte Feyenoorders waard zijn!!!

Anoniem zei

Ieder bestuurslid, iedere commissaris en iedere scout moet eerlijk, oprecht en integer zijn, een Feyenoord-hart hebben én capaciteiten hebben om Feyenoord vooruit te helpen.

Onze nieuwe voorzitter Dick van Well hield zich als bestuursvoorzitter van DuraVermeer bezig met schaduwboekhoudingen en met illegale prijsafspraken om de overheid voor tientallen miljoenen euro's te belazeren. Hij was de spil in de bouwfraude. Deze crimineel hoort niet thuis bij Feyenoord, maar in de gevangenis.

Peter Gerards, de vierde hoofdscout, verkocht vertrouwelijke informatie over salaris- en contractgegevens aan de concurrent van zijn werkgever VVCS. Bovendien verrijkte hij zich persoonlijk aan transfers. Hij werd ontslagen op 31 januari 1998 door de VVCS. Pi-Air heeft volkomen terecht gezegd dat hij nooit meer een functie mag bekleden binnen de voetbalwereld en al helemaal niet bij Feyenoord. Degene die hem heeft gevraagd voor de functie scout, Peter Bosz, heeft hiermee zijn incompetentie aangetoond.

Onder voorzitterschap van Gerard van Kerkum ging het in de periode 1982-1988 bergafwaarts met Feyenoord. Van hem moeten wij ook af.

Anoniem zei

BEROEPSVOETBALORGANISATIE FEYENOORD

MISSIE
Versie 1
Presteren op het hoogste niveau van de vaderlandse voetbal competitie en wel op zodanige manier dat doelgroepen (sponsors, supporters, voetbal liefhebbers) kennis willen nemen van deze prestaties, in het stadion, dan wel via de club en algemene media en bereid zijn daarvoor een marktconforme prijs te betalen

Versie 2
Op alle fronten bezien worden als dé betaald voetbal organisatie / dé voetbalclub van Nederland, door de prestaties van het eerste team in de vaderlandse voetbalcompetitie en in Europese competities alsmede door de faciliteiten en services die supporters, sponsors e.d. geboden worden om kennis te nemen van de prestaties van de club

Versie 3
Binden en boeien van doelgroepen / supporters door het aanbieden van faciliteiten om deelgenoot te zijn van de prestaties van het eerste team in de vaderlandse voetbalcompetitie en in Europese competities


AMBITIE
Versie 1
Ieder jaar meedoen in strijd om de toppositie in de vaderlandse competitie en de nationale beker competitie alsmede minimaal 2 rondes Europees voetbal en wel zondanig dat het stadion en minimale gemiddelde bezettingsgraad heeft van 80% en sponsors minimaal 30% van het jaarbudget garanderen.

Versie 2
Het eerste elftal van de club wordt in een preiode van 10 jaar minimaal 3 keer kampioen en draait jaarlijks minimaal 2 rondes mee in Europese competities en wel zodanig dat de prestaties aanspreken bij de doelgroepen en middels deze doelgroepen de benodigde middelen/inkomsten gegenereerd worden.

Versie 3
Het eerste elftal van de club levert aansprekelijke prestaties in de diverse competities en deze zorgen ervoor dat de klanten/doelgroepen een tevredenheidscijfer van minimaal 7,2 geven en bereid zijn een marktconforme prijs te betalen om kennis te nemen van deze prestaties.

Volgt:
Visie
- Identiteit & imago
- Bedrijfscultuur
- Strategie
Organisatie (hoe organiseer je e.e.a., wie is waar verantwoordelijk voor, wie doet wat, hoe monitor/meet je de prestaties, wie spreekt wie waarop aan) hoe ziet het Bedrijf er uit? Hoe is de zit de Voetbalorganisatie in elkaar
- Mensen (aansluiting op c.q. versterking van de club/bedrijfscultuur)
- Financiering (hoeveel inkomsten nodig hoe deze genereren)
etc.
Aanvullen……………………


Daarna
A. Hoe is het nu?
B. Hoe zou het moeten worden?
C. Hoe kom je van A naar B

Anoniem zei

Feyenoord heeft na het vertrek van VDH gewoon te maken met een machtsvacuum. Hoewel er na diens vertrek direct een nieuwe bestuursstructuur werd geeintroduceerd is nu en ook straks niet duidelijk wie de baas is. Voor zover die duidelijkheid wel bestaat, is het de vraag of we met die duidelijkheid wel blij moeten zijn. Stel, Vogelzang vindt een goede Algemeen Directeur die past bij het karakter van de club. Kan bouwgigant Dick van Wel, die enkel bij Feyenoord gaat zitten omdat hij een nieuwe Kuip wil bouwen, hem dan wegsturen? (en dan zogenaamd democratisch omdat de andere leden van de RVC -jaknikkers?, vrindjes?- ook mee mogen stemmen).

Wat een chaos, dat voorstel van de commissie Kerkmus. Feyenoord is vooral gebaat bij een bestuurscultuur zonder waterhoofd: kleine directie (alg, fin, com, tech.), klein bestuur (vz, secr. + 2 of 3 gewone leden). AL deze bestuursleden zouden verkiesbaar moeten zijn, en niet enkel de supportersvertegenwoordiger.

Anoniem zei

Op zich een leuk idee deze site alleen snap ik de titel 'ons beleidsplan' niet.

Een beleidsplan zie ik als een goed uitgedachte visie voor meerdere jaren.. hierin komt dus alles behalve namen voor de beschikbare functies.

De mensen die de club besturen en trainen zijn immers passanten.. het beleidsplan moet aangeven welke kant Feyenoord op wil en niet met wie.